Saturday, 18 June 2011

DAGING MASAK BLACK PAPER

DAGING MASAK BLACK PAPER

BAHAN A
3biji        bawang putih
2biji        bawang merah
2cm        halia

BAHAN B
½ tsp     sos tiram
sikit        lada hitam
½ kg       daging rebus (air guna balik)
½ cwn   air rebusan

BAHAN C
1cwn     air sagu (tepung ubi)

BAHAN D
1biji        lada bangla
1biji        bawang besar kuning

METHOD:
1.       Tumis bahan A
2.       Baru masuk bahan B. Tutup sekejap sampai sebati.
3.       Baru masuk bahan C
4.       Setelah hampir masak baru masuk bahan D.
5.       Hidangkan. Bolehlah dihias bersama apa2 decoration.

Ini diantara makanan kegemaran saya. Selain ayam masak serai and ayam masak kunyit. Mungkin saya tidak suka makanan yang berkuah sangat. Melainkan sup2 super. nanti nak share resipi sambal udang yang sedap. pernah makan tapi xingat sapa yang masak sambal udang yang sedap tu. NYUM~NYUM!!!!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment