BAHAN A
10 BIJI TELUR
<200g GULA HALUS
320g HORLICK
300g TEPUNG HK
1 Tin Nestle Cream
3 sudu GOLDEN SYRUP
1sudu OVALATTE
180g KAYA
1sudu GLYCERIN
1 TSP VANILLA
BAHAN B
500g BUTTER
1 TIN SUSU PEKAT
BAHAN C
- COKLAT PASTE +PEWARNA COKLAT
- STRAWBERY PASTE + PEWARNA MERAH
- COKLAT CUDBURRY (5X5)
METHOD
1. Masukkan bahan A . pukul sampai kembang
2. Masukkan bahan B. pukul sampai sebati
3. Bahagi adunan kepada dua bahagian
4. Masukan pawarna respectively dan kacau sampai warna sekata. Warna blh tambah ikut citarasa.
5. Sediakan luyang 9x9 dengan sapukan sedikit marjerin
6. Potong kertas minyak mengikut saiz luyang
7. Masukan tepung adunan coklat sebanyak 8 sudu - ratakan
8. Bakar adunan 100 degre selama 5 minit hanya mengunakan api atas.
9. Diulangi dengan adunan merah. Tetapi sebelum dibakar susun kepingan coklat strawberry diatas adunan merah.
10. Bakar sampai abis tepung.