Friday, 27 May 2011

kek lapis horlick

KEK LAPIS HORLICKS
BAHAN A
10 BIJI   TELUR
<200 g   SUGAR
200 g      HORLICK
250 g      TEPUNG HONGKONG
1sudu    OVALETTE
1 TSP     VANILLA
1sudu    GLYSERIN

BAHAN B
500 g      BUTTER
½ TIN     SUSU PEKAT
METHOD
1.       Masukkan bahan A . pukul sampai kembang
2.       Masukkan bahan B. pukul sampai sebati
3.       Sediakan luyang 9x9 yang disapu margerin dan lapis dengan kertas minyak.
4.       Bakar  lapisan pertama dengan 8 sudu. Bakar suhu 100⁰C guna api atas. Selama 5 minit.
5.       Pusing-pusingkan luyang agar masak sekata.
6.       Masak apabila terdapat rengangan antara sisi tepung dengan luyang.
7.       Ulangi bakaran dengan lapisan seterusnya sampai tepung habis.