KEK LAPIS EVERGREEN
BAHAN-BAHAN
BAHAN A
15nos EGG YOLK
5 nos EGG
200g GULA
400g TEPUNG HK
2pck SANTAN
3sudu GOLDEN SYRUP
1sudu OVALATTE
1sudu GLYSERIN
BAHAN B
500g BUTTER
½ tin SUSU PEKAT
BAHAN C
1 TSP PANDAN PASTE
2sudu PEWARNA HIJAU
METHOD
1. Masukkan bahan A . pukul sampai kembang
2. Masukkan bahan B. pukul sampai sebati
3. Masukkan bahan C. Warna boleh tambah ikut suka hati, tapi paste jangan banyak sangat takut pahit. Mungkin ½ sudu memadai.
4. Sediakan luyang 9x9 yang disapu margerin dan lapis dengan kertas minyak.
5. Bakar lapisan pertama dengan 8 sudu. Bakar suhu 100⁰C guna api atas. Selama 5 minit.
6. Pusing-pusingkan luyang agar masak sekata.
7. Masak apabila terdapat rengangan antara sisi tepung dengan luyang.
8. Ulangi bakaran dengan lapisan seterusnya sampai tepung habis.